Polisen arbetar på brottsplatsen. En ung man sköts med flera skott i centrala Gävle. Foto: Andreas Björklund.

Man sköts med flera skott på gata i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-års åldern sköts med flera skott i ett bostadsområde i centrala Gävle på eftermiddagen. Flera vittnen larmade polis. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Mannen sköts med ett flertal skott riktade mot underkroppen. Skottdramat inträffade vid 15.40-tiden på Norra Köpmangatan i Gävle. Flera vittnen larmade 112.

– Det här skedde i ett bostadsområde i centrala Gävle, det finns många vittnen, säger Mikael Hedström, presstalesperson för polisen i region mitt.

Skjutning i Gävle

– Flera vittnen har sett en person springa från platsen, säger han.

Mannen låg på marken, men var vid medvetande när han fördes med ambulans till sjukhus. Under kvällen fördes han till operation.

– Hur pass allvarligt det är vågar jag inte säga. Han träffades med flera skott i underkroppen. Men sjukvården får ta reda på hur kulorna gått, säger Hedström.

Dömd sedan tidigare

Vid skjutningen användes ett handeldvapen av något slag. Enligt polisen är mannen väl känd sedan tidigare.

– Han är känd av oss sedan tidigare. Han är dömd för våldsbrott, narkotikabrott och tillgreppsbrott.

Polisens tekniker har gjort fynd på brottsplatsen av hylsor från ett skjutvapen. Polis hittade även en stulen fyrhjuling på platsen, men det är osäkert om det hänger ihop med skottlossningen.

Händelsen är rubricerad som misstänkt mord eller dråpförsök i nuläget.

I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman.

– Vi jobbar på platsen, vi har hundar som söker spår. Sedan ska tekniker säkra bevis och vittnen förhöras, säger Mikael Hedström.

Den skottskadade mannen har inte kunnat höras.

Polis har spärrat av platsen. Foto: Andreas Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i Gävle

Mer i ämnet