Piotr Johansson, August Strömberg, Adam Bergmark Wiberg, Jesper Björkman, Christian Ljungberg och nygamla René Makondele är alla nya inför säsongen. Saknas gör Deniz Hümmet. Foto: SVT

Många nya namn i Gefle IF

Publicerad

I helgen startar fotbollssäsongen för Gefle IF. Men inte som vanligt i Allsvenskan. För första gången på tolv år är det Superettan som gäller. Och man gör det med ett lag fyllt med nya ansikten.

René Makondele, som spelade i Gefle mellan åren 2005 och 2007, känner många igen, men annars är det många nya namn och ansikten att att lära sig inför säsongen: August Strömberg, Christian Ljungberg, Adam Bergmark Wiberg, Jesper Björkman, Deniz Hümmet och Piotr Johansson.

– Det gäller att slappna av ocg gå in på matcherna med rätt inställning och bra attityd, säger René Makondele.

Gävleborg – Gefle IF

Laguppställningen inte färdig

Det är inte riktigt som vi är vana med här i Gävle längre, för när fotbollsallsvenskan drar i gång med lag som AIK, Malmö och IFK Göteborg blir det istället Norrby, Varberg och Frej som kommer på besök här på Gavlevall. De sistnämnda Frej från Täby inleder man bort mot på söndag och hemmapremiären blir det mot Värnamo i nästa vecka. Men än har tränare Thomas Andersson något lag färdigt.

– Vi får se på det två sista träningarna vilka som verkar i bäst slag och hur vi ska formera laget, säger Thomas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Gefle IF

Mer i ämnet