Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Regn frös och orsakade ishalka” – hör räddningstjänsten om den svåra natten i Hälsingland. Foto: Daniel SjöholmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera lastbilsolyckor i Hälsingland under natten

Publicerad

Fem olyckor, varav fyra med lastbilar, har inträffat på E4 i Hälsingland under natten till onsdag. Tre personer är förda med ambulans till sjukhus med oklara skador. E4 är avstängd mellan Njutånger och Iggesund och på flera vägar är trafiken påverkad av olyckor.

Det har varit en hektisk natt för räddningstjänsten i norra Hälsingland. Ett regnoväder frös hastigt till is och flera lastbilar har varit inblandade i olyckor under natten och onsdagsförmiddagen.

Och E4 fortsätter att vara avstängd i norrgående riktning mellan Iggesund och Enånger.

– Det är framförallt två olyckor som gör att trafiken på E4 fortfarande är påverkad. Bland annat har en mittvajer rivits ned och vid en annan lastbilsolycka har det läckt diesel. En preliminär tid är satt till klockan 15 men den kan skjutas fram, säger Newroz Fifli på Trafikverkets presstjänst.

Under eftermiddagen meddelade Trafikverket att bärgning av den ena lastbilen på E4 först kan ske under torsdag morgon eller förmiddag.

”Ekipaget utgör för närvarande inget hinder”, skriver Trafikverket.

Flera olyckor

Vid 01-tiden inträffade den första olyckan. En lastbil körde ned släpet i diket och blockerade E4:ans norrgående riktning norr om Norrala i Söderhamns kommun. Ambulans var på plats men behövde inte ta med någon person därifrån.

Klockan 02:23 larmades räddningstjänst till en personbil vars släp hamnat i diket på E4 söder om Njutånger, Hudiksvalls kommun. Ambulans var på plats men behövde inte ta med någon därifrån.

Två till sjukhus med ambulans

04:50 ryckte ambulans och räddningstjänst ut till en olycka mellan en personbil och en lastbil på E4 norrgående riktning norr om Enånger i Hudiksvalls kommun. Två personer fördes därifrån med ambulans.

Cirka en timme senare, vid 5:40, välte en lastbil med trailer på E4 norrgående riktning strax söder om Iggesund, Hudiksvalls kommun. En person är förd till sjukhus med ambulans. Trafiken där uppges vara mycket påverkad fram till 10.00 idag och vägen är avstängd mellan Njutånger och Iggesund.

Omledd trafik ledde till ny olycka

Vid 07:07 blev en personbil påkörd bakifrån av en lätt lastbil på E4 i södergående riktning söder om Njutånger. En person där klagar på smärta i nacken. Ambulans och räddningstjänst är på plats.

Trafiken leds om till väg 583 dit räddningstjänst larmades till ytterligare en trafikolycka med en långtradare vid 08.44. Långtradaren åkte i diket vid Bergby på riksväg 583.

Trafiken har påverkats till och från i och med olyckorna. Enligt polisen och SOS Alarms händelseinfo uppges halka vara orsak till flera av olyckorna.

Skadeläget för de drabbade är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer