Slottsparkeringen i Gävle där brottet ska ha ägt rum. Foto: Roger Nilsson.

23-åring bortrövad i Gävle

Publicerad

Förra måndagen blev en 23-årig man, mot sin vilja, indragen i en personbil vid Slottsparkeringen i centrala Gävle. Mannen är fortfarande försvunnen och den Internationella åklagarmyndigheten är inkopplad.

Det var på kvällen klockan 20:40 som människorovet ägde rum. Mannen fördes bort i en personbil som framfördes i så hög hastighet att det hördes däckskrik.

Mannen är fortfarande försvunnen, men det finns uppgifter i utredningen om att personer har varit synliga vid tidpunkten för brottet intill Slottsparkering. Nu önskar polisen komma i kontakt med personerna som uppehållit sig på Södra Kungsgatan, Hamiltongatan och på Slottsparkeringen när brottet skedde.

23-årig kvinna anhållen för medhjälp

Polisen meddelar också att 23-årig kvinna sitter anhållen för medhjälp till människorov.

Utredningen bedöms vara i ett mycket känsligt läge och den leds av kammaråklagare Elisabeth Hermanrud vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm. 
– Med anledning av det känsliga läget kan åklagaren för närvarande inte lämna någon ytterligare information om ärendet, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Personer som har gjort iakttagelser i samband med bortförandet av mannen kan lämna uppgifter till polisen via telefon 114 14.

Uppge polisens diarienummer, 5000-K391862-16, och att det gäller människorov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningsmordet

Mer i ämnet