Kvinnan ändrar sin berättelse

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången i målet om det så kallade kidnappningsmordet fortsätter i hovrätten under tisdagen förväntas ännu en av de sex som dömdes för mord och människorov i tingsrätten att ändra sin berättelse.

Fem av de sex som dömdes för mordet och bortrövandet av 23-årige Ramin Scherzaj i april i fjol fick livstids fängelse i tingsrätten, medan en dömdes till fängelse i 14 år.

Samtliga dömdes mot sitt nekande och överklagade tingsrättsdomen. Den gemensamma nämnaren var att ingen av de åtalade var särskilt talföra vare sig i polisförhören eller i tingsrätten.

23-åring bortrövad i Gävle

Rättegången avbröts

När målet gick upp i hovrätten tidigare i höstas begärde så en av de åtalade, en 23-årig man, att få bli förhörd på nytt. Han skulle då berätta hela sanningen försäkrade han.

Rättegången tog en paus och när den återupptogs efter nya polisförhör hade plötsligt alla inblandade utom den huvudåtalade – en 33-årig man som tidigare var gift med den kvinna som Scherzaj hade ett hemligt och förbjudet förhållande med vid tiden före mordet – ändrat sina versioner av händelseförloppet.

Gick överstyr

Tre av de inblandade berättade i huvudsak samma historia – att Scherzaj skulle hotas, misshandlas och avkrävas på de bilder han förfogade över på honom själv och den gifta kvinnan där de visade sin kärlek.

Det hela gick sedan överstyr. Scherzaj tvingades in i en bil, fördes bort och efter att han misshandlats mycket svårt ströps han med en startkabel.

Kvinnan hörs

När kvinnan i dag ska höras i hovrätten kommer även hon med en ny version av händelseförloppet, enligt vad SVT erfar.

Följ vår rapportering från rättssalen här under förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet