Matakuten satsar i Sandviken. Foto: Arkiv

Matakuten satsar åter på Sandviken

Publicerad

Den sjunde maj gör Matakuten ett nytt försök att få igång verksamheten i Sandviken. Lasse Wennman som startade den ideella föreningen delar idag ut matsvinn från matbutiker till behövande i Gävle.

Det var kyrkans pastorat i Sandviken som tog kontakt med Lasse Wennman för ett par år sen. Då tog det dock stopp när reglerna kring hantering av livsmedel inte gick att uppnå. Men det har Lasse Wennman löst lokalt istället.

– Vi packar maten här i Gävle istället och så kör vi upp den till Sandviken. Det är inte bara en fråga om att det ska vara mat, det måste vara kvalitét också.

Matakuten

Startade 2012

Lasse Wennman räknar med att första lasset blir runt 30–40 påsar den sjunde maj men tror att det kan bli uppemot 100 påsar om det kommer igång ordentligt. Sedan starten 2012 har runt 10 000 människor i månaden fått mat av Matakuten och föreningen finns också i Vingåker.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matakuten

Mer i ämnet