Birgitta Fernlund bekräftar att de två männen har kopplingar till MC-gäng. Foto: SVT

Medlemmar i MC-gäng begärda häktade för mordförsöket i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen begärdes två män häktade för mordförsöket i måndags i Sandviken. Enligt kammaråklagare Birgitta Fernlund har båda männen kopplingar till MC-gäng.

Det var vid 20.30-tiden som polisen larmades till en plats i centrala Sandviken och väl där hittades en man i 35-årsåldern som blivit skadad. Enligt polisen ska mannen ha haft stickskador. Mannen fördes med ambulans till akuten i Gävle och senare under kvällen kunde två män i 25-35-årsåldern gripas.

Nu begärs de två männen häktade misstänkta för mordförsök. Enligt kammaråklagare Birgitta Fernlund så har de också kopplingar till MC-gäng.

– Ja, jag kan bekräfta att de har kopplingar till MC-gäng, säger Birgitta Fernlund.

Kända sedan tidigare

Åklagare Birgitta Fernlund vill dock inte gå in på vad för motiv som ska ha legat till grund för det misstänkta mordförsöket.

– De misstänkta är kända sedan tidigare men jag kan inte gå in på något annat, säger Birgitta Fernlund.

Rubriceringen på brottet är mordförsök och häktningsförhandling sker i morgon, fredag. Brottsoffret ska ha fått lämna sjukhuset i Gävle, vars akut placerades under lock down efter det misstänkta mordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.