Misstänks ha fört undan miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Medlemmarna i den Seko-klubb i Ljusdal där 14 miljoner kronor har försvunnit spårlöst visste ingenting om den fritidsföreningen, dit pengarna ska ha gått.

Hela klubbstyrelsen har suspenderats och ombudsmannen har fått sparken och just nu pågår en brottsutredning kring brottet trolöshet mot huvudman.

Det var efter tips från både medlemmar och förtroendevalda som Sekos förbundsstyrelse gjorde en revision av den lokala Seko-klubbens räkenskaper vintern 2015. Klubben organiserar väg- och banarbetare i Gävle-Dalaområdet, har sitt säte i Ljusdal och omfattar 2500 medlemmar.

Efter revisionen kom det fram att klubben under sex års tid hade gjort ett antal transaktioner på väldigt höga belopp till en fritidsförening som klubben hade startat. Det rörde sig om hela 14 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Seko-härvan

Mer i ämnet