Seko ska få tillbaka miljoner efter den så kallade Seko-härvan. Foto: SVT

Seko om återbetalningen: ”Det känns skönt”

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan skulle förhandlingarna i den så kallade Seko-härvan påbörjas i hovrätten. Men precis innan rättegången startade meddelade motparten att man nu är villig att betala tillbaka sammanlagt över 10 miljoner kronor till Seko.

Det var i samband med en revision som fackförbundet upptäckte att väg- och banklubben med placering i Ljusdal tömts på tillgångar av en numera tidigare anställd. Pengarna flyttades sedan till en fritidsförening. Totalt rörde det sig om cirka 14 miljoner kronor. 

Tingsrätten dömde till Sekos fördel men domen överklagades sedan till hovrätten, och nu meddelar alltså motparten att man är villig att återbetala 10 miljoner kronor. 

Seko-härvan

– Det känns skönt. Vi känner oss också säkra på att det här är det sätt som vi kan få tillbaka så mycket pengar på som möjligt. Det har alltid varit vårt mål, säger Jonas Pettersson, planerings- och kommunikationschef vid Seko.

I tingsrätten dömdes fritidsföreningen och den tidigare anställda på punkterna trolöshet mot huvudman och olovligt förfogande.

Hör mer om vad Seko har att säga om den utdragna processen i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Seko-härvan

Mer i ämnet