Foto: SVT

Seko upplöser lokal fackklubb

Uppdaterad
Publicerad

Sekos förbundsstyrelse har fattat beslut att upplösa klubben Väg och ban Gävle-Dala. Detta som en följd av att den gamla styrelsen avsattes i somras, efter misstankar om ekonomiska oegentligheter.

Fackförbundet Seko tog beslut i somras om att upplösa klubbstyrelsen för Väg och ban Gävle-Dala, och uteslöt ett antal medlemmar. Styrelsen polisanmäldes och åklagare har startat en förundersökning rörande förskingring för mångmiljonbelopp.

Sekos förbundsstyrelse har sedan dess agerat styrelse åt klubben, skriver Sekotidningen. Men nu har beslut tagits om att upplösa klubben och bilda en sektion i stället. Tanke var tidigare att sammankalla klubbens representantskapsombud för att välja ny styrelse. Men det gick inte, eftersom det var för få kvar som var behöriga att fatta beslut.

Nu bildas en sektion alltså, under förbundsstyrelsen, men medlemmarna ska inte märka av så mycket. På sikt är tanken att bygga upp en fungerande klubb igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Seko-härvan

Mer i ämnet