SEKO-härvan går vidare i domstol – nu ska alla papper upp på bordet

Publicerad

Det var sommaren 2015 som SEKO, som är service- och kommunikationsfacket inom LO, upptäckte att 14 miljoner kronor saknades i Seko-klubben Väg och Ban Gävle-Dala, med säte i Ljusdal.

Pengar ska ha förts över till en fritidsförening, men det är ännu oklart vad de miljonerna har använts till, anser SEKO som stämt fritidsföreningen.

Men trots att föreningen och de tidigare ombudsmännen fått förelägganden i den pågående civilprocessen om att att redovisa bland annat bokföring och årsbokslut, där man kan se vad miljonerna använts till, har man vägrat och överklagat besluten.

Tvingas visa bokföringen

Nu har Högsta domstolen beslutat att inte pröva överklagningarna varför en öppen redovisning att ske , enligt Sekos krav, när den pågående civilprocessen återupptas i slutet av november. Det här skriver helahälsingland.se

Polis och åklagare har sedan tidigare lagt ner förundersökningen om misstänkt brottslighet i fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Seko-härvan

Mer i ämnet