Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon för att höra polisens yttre befäl berätta mer om händelsen vid Välfärd Gävle under morgonen. Foto: Stefan Larsson/SVT

Misstänkt farligt föremål kastades in i socialtjänsten i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänsten i Gävle har spärrats av efter att ett misstänkt farligt föremål påträffats. Bombskyddet har under händelsen varit i kontakt med polisen och föremålet är nu transporterat till polisstation för undersökning.

Under måndagsmorgonen kastades ett misstänkt farligt föremål in i Välfärd Gävles lokaler. En förundersökning har inletts enligt polisen med rubriceringen olaga hot och skadegörelse.

Kontakt med nationella bombskyddet

– Vi har varit på plats och tagit hjälp av den nationella bombskyddet för att kunna hantera det här föremålet, säger Oskar Demby, yttre befäl.

Enligt polisen är föremålet säkrat och transporterat till polisstationen där tekniker kommer undersöka det.

”Ingen känd hotbild”

Enligt sektorchef på Välfärd Gävle, Magnus Höijer så ska personal kommit till jobbet på måndags morgonen och upptäckt att det kastats in ett föremål i lokalerna och tillkallat polisen.

–Vi bestämde ganska tidigt att eftersom vi inte visste hur läget var så hade de berörda medarbetarna rätt att arbeta hemifrån, säger Magnus Höijer.

Under dagen kommer arbetet hemifrån fortsätta och vissa besök som skulle ägt rum under dagen kommer att skjutas på förklarar Höijer.

– Vi har inte fått någon kännedom om någon generell hotbild mot vår verksamhet. Det är klart att sådant här kan skapa oro hos medarbetare, då får vi försöka att omhänderta det, säger Magnus Höijer.

Vid niotiden hävde polisen avspärrningarna vid platsen och ingen har kommit till skada till följd av händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats vid avspärrningar i centrala Gävle kring socialtjänstens kontor under måndagsmorgonen. Foto: Stefan Larsson/SVT, Greta Olsson/SVT

Se klippet ovan för att höra SVT:s reporter på plats berätta om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.