Polisens personal arbetade på platsen för det misstänkta mordet på Söder i Gävle. Foto: SVT

Misstänkt för mord i Gävle kan släppas på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna i Gävle kan släppas fri på söndag – om inte åklagare Arek Nowak kan visa upp starkare bevis mot honom.

Det var på onsdagen för en och halv vecka sedan som ett antal polispatruller larmades till en bostad på Söder i Gävle. På platsen fann man en avliden kvinna i 30-årsåldern. Snabbt konstaterades det att kvinnan hade mördats, och senare greps en man i 40-årsåldern.

Förhållandet mellan de båda beskrivs av åklagare och polis som en ”närstående relation”.

Bara skälig misstanke

Men när den misstänkte skulle häktas i jourdomstolen i Hudiksvall i söndags ansåg rätten att bevisen bara räckte till så kallad skälig misstanke. Åklagaren fick en vecka på sig att återvända med starkare bevis.

– Och det kommer jag att göra. Utredningsåtgärder har vidtagits som jag kommer att presentera, säger Arek Nowak.

Omhäktningsförhandlingen kommer att äga rum på söndag vid jourdomstolen i Hudiksvall.

Tekniker tillbaka på brottsplats

Polisens tekniker hade redan gjort en brottsplatsundersökning. Men under fredagen var teknikerna tillbaka för fortsatta undersökningar på platsen där kvinnan i 30-årsåldern hittades. Det är inte närmare känt vad som var syftet med fredagens åtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer