Tekniker var på plats i lägenheten under natten mot torsdagen. Foto: Privat.

Misstänkt grovt våldsbrott på Söder

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll var ett helt hyreshus avspärrat på Söder i Gävle då polisen utredde ett misstänkt mordförsök. Men senare under kvällen meddelade polisen att händelsen resulterade i en anmälan om ett grovt våldsbrott.

Polisen vill inte säga något om händelsen och förundersökningen är nu överlämnad till Åklagarmyndigheten.

Tekniker var på plats sent mot natten till torsdagen. En saneringsfirma ska också ha varit där vid midnatt och skött om trapphuset. En boende i huset berättar för SVT Gävleborg att boende inte fick komma in till sina lägenheter förrän vid klockan 23 på onsdagen.

Mordet på Söder i Gävle 2019

En källa till SVT Gävleborg säger också att fönstren varit täckta med plast sedan tidigare och har gjort att man inte kunnat se in till lägenheten. Soprummen är också avspärrade.

Soprummen till lägenhetshuset är alla avspärrade. Foto: Privat

Vid två-tiden på torsdagseftermiddagen kommenterar åklagaren i ärendet att det råder särskilda omständigheter just nu, kring fallet. Därför är både polisen och åklagaren så förtegna.

– Det händer naturligtvis saker men det är vissa specifika omständigheter som gör att jag inte kan kommentera mer just nu, säger Arek Novak, kammaråklagare.

Är någon frihetsberövad?

– Det kan jag inte kommentera?

Åklagaren vill inte kommentera hur många offer det finns och hur allvarliga skador det handlar om.

– Det är en specifik omständighet som begränsar mig i svaren på dina frågor, säger Arek Novak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Mer i ämnet