Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Roger Nilsson

Man skjuten i gångtunnel i Sätra – misstänkt person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person är gripen och anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord i samband med att en man blivit skjuten i en gångtunnel mellan Sätra och Marielund i Gävle under onsdagkvällen. Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Skadeläget är oklart men det ska inte handla om livshotande skador.

– Vi kan inte gå ut med så mycket detaljer. Det är fortfarande intensivt arbete, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Polisen är förtegen om vem offret är och eventuellt motiv, men enligt polisen finns ingen fara för allmänheten.

– Det är ingen person som har blivit skjuten av någon okänd, så det är inget vansinnesdåd vad vi misstänker, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen är angelägen om att få in tips från allmänhet. Skjutningen inträffade strax efter klockan 20.

– Det var en tid när de flesta borde ha varit vakna så det kan vara folk som har sett något eller kanske hört när det pågick, säger Magnus Jansson Klarin.

En misstänkt är anhållen

Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen meddelar polisen att en person är gripen och anhållen, misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Det jag kan säga är att det är en man i tjugo-årsåldern som är anhållen. I övrigt är det väldigt tidigt i utredningen och jag kan inte kommentera mer, säger åklagaren Therese Stensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.