Nu måste man vara prenumerant och betala för att kunna läsa innehållet på Mittmedias nyhetssajter. Foto: Skärmdumpar

Mittmedias journalistik – nu läggs allt bakom betalvägg

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag, måndag, har Mittmedia börjat att plusmärka allt innehåll på sina nyhetssajter. Det betyder att man måste vara prenumerant och betala för att kunna läsa artiklarna.

Tidningarna i Hälsingland och Gästrikland tillhör alla Mittmedia. Och det är efter tester i bland annat Gävle som koncernen nu väljer att ta betalt för all sin journalistik. Även händelsenyheter. 

 – Vi vet att händelsenyheter är viktigt för våra prenumeranter. Det är därför logiskt att vi inte längre har det öppet för alla, säger Li  L’Estrade, innehållsutvecklingschef på Mittmedia i ett pressmeddelande.

Mittmedia

Öppet en timme

Hon menar att beslutet att lägga allt innehåll bakom betalväggar är något som stärker både läsaraffären och annonsaffären. 

Vid extrema händelser, som till exempel sommarens skogsbränder, kommer dock undantag att göras. Alla artiklar kommer också vara öppna för alla under en timme efter publicering.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet