Bollnäspolitikern Roy Vonborg åtalas vid Gävle tingsrätt. Foto: Malin Zetterberg Lagerqvist

Moderatpolitiker åtalas för ha misshandlat flera anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäspolitikern Roy Vonborg (M) åtalas vid Hälsinglands tingsrätt misstänkt för flera fall av misshandel av anhöriga.

Det var i mitten av juni som Roy Vonborg häktades misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Nu åtalas han för fem fall av misshandel, ett fall av olaga hot och fyra fall av barnfridsbrott.

Dunkat huvud i väggen

Enligt åtalet är det inte fråga om en person som har misshandlats utan det är flera anhöriga som politikern misstänks för ha utsatt för våld. Det här ska ha skett vid sex olika tillfällen.

Vid det senaste tillfället, den 10 juni, misstänks Ron Vonborg för att ha tagit strypgrepp på den anhöriga, dunkat huvudet i en vägg och sparkat mot överkroppen.

Släpad över golvet

En annan gång ska en annan anhörig, enligt åtalet, ha blivit dragen i håret och släpad över ett golv.

Vid samtliga fall ska barn blivit vittnen till händelserna.

Roy Vonborg varken erkänner eller förnekar brott. Han har varit ledamot i kommunfullmäktige i Bollnäs. Han har avsagt sig sina uppdrag.

Ombudsmannen om politikerhäktningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mårten Strömberg ombudsman för Moderaterna Gävleborg kräver att den brottsmisstänkte politikern från Bollnäs ska ta time-out. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.