Polisens tekniker på plats i mordlägenheten på söder i Gävle för fortsatta tekniska undersökningar. Foto: SVT/privat

Mordet på Söder i Gävle – inget genombrott i utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen skulle åtal ha väckts mot den man i 40-årsåldern som är misstänkt för mordet på en kvinna i 30-årsåldern i en lägenhet i centrala Gävle i början av februari.

– Men så blir det inte. Det blir en ny häktningsförhandling istället, säger kammaråklagare Arek Nowak.

Den misstänkte mannen som greps i anslutning till att den döda kvinnan hittades nekar helt till inblandning i mordet.

–Jag vill inte säga om han skyller på någon annan, eller om vi söker någon annan misstänkt, säger Arek Nowak.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Utredningsläget är svårt och man arbetar nu med att förhöra boende i det aktuella huset. Elever från det närbelägna Komvux, och andra som funnits i närheten av mordfastigheten den aktuella dagen.

Tipstelefon

– Vi har arbetat med tipstelefon, och vi har lagt ut lappar i brevlådor för att komma i kontakt med så många som möjligt. Vi behöver all information vi kan få, så vi kan lägga pusslet som förhoppningsvis ger oss en bild av vad som hänt, säger Arek Nowak, som leder utredningsarbetet.

Avspärrad lägenhet

Lägenheten där mordet ska ha begåtts är fortfarande avspärrad och de senaste veckorna har polisens tekniker varit tillbaka på platsen flera gånger för fortsatta tekniska undersökningen.

-Jag kan inte säga specifikt vad de letar efter, men det är spår och eventuella bevis som kan vara till hjälp i utredningen, menar åklagaren.

Den misstänkte mannen, som nekar till brott, har krävt att han ska försättas på fri fot. En fråga som tingsrätten ska ta ställning till under torsdagens häktningsförhandling.

Den misstänkte mannen under häktningsförhandlingen 2019. Foto: SVT

Början av februari

Det var i början av februari  som polisen larmades om en händelse i ett bostadskvarter med många lägenheter som ligger på Söder i centrala Gävle. Stora delar av kvarteret spärrades av, och inte ens de boende släpptes in. En kvinna hittades död och den nu misstänkte mannen greps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Mer i ämnet