Natten till idag larmades polis och ambulans till Friggesund, norr om Hudiksvall, efter misstanke om mordförsök. Foto: SVT Design

Mordförsök i Friggesund – kvinna knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

Natten till idag larmades polis och ambulans till Friggesund, norr om Hudiksvall, sedan en kvinna i 45-årsåldern blivit knivskuren i magen.

Kvinnan fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus för vård. Hon var vid medvetande, men ville inte lämna några uppgifter till polisen om vad som hänt, och ingen misstänkt är gripen. Polisen utreder nu knivskärningen som försök till mord.

Polisens presstalesman Mikael Hedström hänvisar till åklagare, men säger till SVT Gävleborg att utredningsläget ser bra ut.

Försök till mord och utpressning

Åklagare Krister Frykman säger att händelsen är rubricerad som försök till mord och utpressning.

– Kvinnan är skadad, som jag förstår inte livshotande. Det finns misstänkta i ärendet, mer än så kan jag inte säga, säger Krister Frykman.

Vid klockan 14:50 på onsdagen berättade Frykman att en person ska höras under dagen för inblandning i nattens händelse.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.