Sara Skoog Waller säger att hon var helt oförberedd på kommentarerna som började strömma in efter att blev föreslagen att ingå i Brynäs styrelse av valberedningen i fredags. Foto: SVT

Hon möttes av hatstorm efter att ha blivit föreslagen för Brynäs styrelse

Uppdaterad
Publicerad

I fredags berättade vi att Sara Skoog Waller, expert på våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor på högskolan i Gävle, är en av kandidaterna till Brynäs nya styrelse.

Två dygn senare funderar hon på att hoppa av. Hatstormen på nätet blev kraftig.

Det hann inte gå lång tid efter att hennes kandidatur blev offentlig i fredags förrän hatiska kommenterar började ramla in på olika forum, vilket Gefle Dagblad var först med att berätta.

”Hon är inte riktigt klok, henne agenda är att framhäva kvinnor och förminska män. Extremfeminist som inte ens går att prata med.”

”Var helt oförberedd”

Ett av många citat som går att läsa på sociala medier där så kallade Brynäsfans skriver om Sara Skoog Waller. Andra kommentarer var att hon inte har någon hockeykompetens, och att sådana som hon inte behövs i föreningen.

Så här säger huvudpersonen själv till SVT Gävleborg:

– Jag var helt oförberedd på det här, man funderar ju på om det är värt det. Men jag har fått mycket stöd också, det är ju Brynäs själva som valt att satsa på ett förändringarbete.

Van styrelseledamot

Sara Skoog Waller är filosofie doktor i psykologi och doktorerade vid Mittuniversitetet 2019. Hon arbetar som universitetslektor i psykologi på Akademin för Hälsa och Arbetsliv vid Högskolan i Gävle och har suttit i flera styrelser.

Valberedningens förslag till styrelse

Ordförande i Brynäs IF:s styrelse:

Sven Engwall – nyval

Ledamöter i Brynäs IF:s styrelse:

Sara Skoog Waller – nyval

Fredrik Högberg – nyval

Per-Johan Johansson – omval

Patrick Fredriksson – fyllnadsval på ett år som ersättare för Peter Bergström

Ulrika Spåls – 1 år kvar på mandatperioden

Joakim Carlsson – 1 år kvar på mandatperioden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.