Foto: TT/Arkiv

Man bets av polishund efter bilinbrott

Uppdaterad
Publicerad

En hundpatrull kunde vid 00:30-tiden gripa en person misstänkt för bilinbrott i Gävle. Han bets av en polishund i samband med gripandet.

– Det är inte bra att försöka undkomma när det kommer en hundpatrull, det brukar sluta på det här viset då, säger Mats Öjdahl, vakthavande befäl i polisens regionledningscentral.

Bilinbrottet skedde vid Urbergsterrassen i Gävle. Det var ett vittne som såg tre personer göra inbrott i en bil som larmade polis. Då de flydde från platsen lyckades man gripa en av gärningsmännen med hjälp av hunden.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Polisen rapporterar för övrigt om en handfull händelser i Gävleborgs län under natten mellan lördag och söndag.

Söderhamn 22:30 Misshandel. En anmälare uppger att en man slagit en kvinna. Misshandeln ska ha skett på en fest. Mannen som gör polisanmälan ska ha gått emellan bråket och fått en smäll själv.

– Den misstänkte avviker från platsen men han grips senare, jag känner inte till vilken relation de inblandade har, säger Mats Öjdahl, polisen.

Sandviken 23:32 Misshandel. Ett par bråkar i det egna hemmet. Mannen uppger i en anmälan till polisen att det är han som blivit misshandlad av kvinnan.

– När patrullen pratar med kvinnan säger hon att det är hon som har blivit misshandlad av mannen. Polisen kommer hålla förhör, säger Mats Öjdahl.

Hedesunda 23:25 Villainbrott. En villa i Hedesunda har spärrats av för teknisk undersökning av polis efter att ett inbrott har upptäckts. Man misstänker att gärningsmännen har tagit sig in genom balkongen. Bland annat har smycken stulits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.