Foto: SVT

Nödrop från konditori Lido i Gävle: ”Kunder vågar inte komma in”

Uppdaterad
Publicerad

Vd:n för Lido konditori i Gävle kände sig under helgen nödgad att gå ut på sociala medier och be om hjälp. Orsaken är ungdomsgäng som ockuperar konditoriets bord.

I helgen skickade Lotta Schenkel VD för Lido konditori ut ett nödrop via sociala medier.

Hon menar att konditoriet som ligget på Stortorget i Gävle har så stora problem med objudna gäster, att det börjar skrämma bort kunder från konditoriet.

Det handlar både om personer som sitter på uteserveringen, mot torget, utan att beställa något och om människor som använder uteserveringens möbler och uteplats på nätterna.

”Kunder vågar inte komma in”

Hon öppnade sitt inlägg med att berätta att man är förvivlade och skrev sedan bland annat:

”Personalen upplever obehag, kunder vågar inte komma in eller sitta och fika, inredning förstörs och detta är på dagtid. På morgonen ser det ut som en soptipp och vi får börja med att laga staket och grovstäda både det ena och andra”.

LÄS MER: Polisen svarar: ”Det finns ingen mirakelkur”

”Ber vi gängen som är där att inte sitta på borden och röka så är dom tillbaka efter 5 min. och situationerna upplevs hotfulla av personalen, varje dag samma sak. Mc Donalds stängde, är det vår tur nu?”

Inlägget avslutas med en vädjan: ”Gävle kommun och Polisen vi behöver er hjälp!!!”

Lika illa varje morgon

En av de anställda säger till SVT Nyheter Gävleborg att det ser lika illa ut varje morgon.

– Vi får alltid börja med att röja undan, plocka skräp och fimpar, säger hon.

Under måndagsförmiddagen har polis besökt konditoriet för att bilda sig en uppfattning om problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.