Kent Elmqvist i Långby utanför Näsviken har byggt en egen bensinmack av historisk modell. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Kent byggde ett museum i Långby – som en gammal bensinmack: ”Folk undrar var jag hittat allting”

Uppdaterad
Publicerad

I Långby utanför Näsviken uppfyllde Kent Elmqvist sin dröm och byggde ett eget bensinmacksmuseum. Det är resultatet av ett livslångt samlande – som nu blivit en turistmagnet.

– Det är roligt att samla på gamla grejer och bevara, för det här kommer aldrig att komma tillbaka, säger Kent Elmqvist.

Det är en speciell syn som möter de som kommer körandes  längs med Norrbovägen. Plötsligt står den där, en bensinmack med skyltar och pumpar som vittnar om en annan tid. Föremål som ligger Kent Elmqvist varmt om hjärtat.

– Det var lite stil på grejerna, mer känsla, kärlek och engagemang nedlagt på skyltar och utseende. Bara en så enkel sak som ett ställ med torkarblad eller isskrapor. Det var nedlagt tid och arbete på det och var inte bara en massproducerad grej, säger Kent Elmqvist.

I klippet får du följa med in i Kents bensinmacksmuseum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.