Foto: SVT

Dragon Gate smygöppnade – ägaren ville inte ”jinxa” med invigning

Uppdaterad
Publicerad

Även om hotellet ännu inte fungerar för enstaka bokningar utan bara för större sällskap så öppnades faktiskt Dragon Gate under fredagen och omkring 120 gäster tillbringade natten på hotellet.

Efter två tidigare pampiga invigningar som ändå inte lett till att hotellets verksamhet faktiskt startat, valde ägaren att inte utmana ödet utan smög igång det hela utan någon formell invigning.

– Det är dåligt väder och har jinxat förut, säger Sisyfosgruppens ägare Olle Larsson med ett leende.

Dragon Gate

Sisyfosgruppen köpte hotellkomplexet i augusti förra året.

Olle Larsson berättar att omkring 120 personer bokat in övernattning under premiärnatten.

”Tror verkligen att det kommer bli någonting bra”

Vad säger du om folk som skakar på huvudet över det här projektet?

– De har ju haft rätt fram till nu eftersom det var 12 år sedan det var klart. Men jag tycker ändå att det innebär möjligheter i stället och många intresserade har tagit kontakt.

Magnus Grönberg (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Älvkarleby kommun var en av dem som fanns på plats vid öppningen.

– Det är jättespännande att se hur det kan växa fram och jag tror verkligen att det kommer att bli någonting bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet