Leif Pettersson tog sin färdigpackade husvagn och for när röken drog in över hemmet i Laforsen. Foto: SVT

Ny evakuering – fyra personer fick lämna Laforsen

Publicerad

På grund av rökutveckling i området Laforsen har fyra personer evakuerats under onsdagseftermiddagen. Leif Pettersson är en av dem.
– Vi har ju funnits här innanför avspärrningarna hela tiden, säger han.

Leif Petterssons bor i ett av de två husen som evakuerats. Hans hus ligger alldeles i början av Laforsvägen, inte långt från Lassekrog i Ljusdals kommun.

– Vi har ju funnits här innanför avspärrningarna hela tiden, berättar Leif. Det har varit lite besvärligt när man varit och handlat, och grannen som kom hem från bingon höll inte på att komma hem en kväll, berättar han.

– Men så var vi utanför huset idag och kikade på nån traktor eller grävare som de gjorde brandgata med, och då var det en polistjej som såg oss och frågade om vi bodde där. Och när jag sa som det var, berättare Leif, då blev det en jäkla fart. Då blev det evakuering för mig och grannen bums.

Tog med sig husvagnen

– Så nu är vi på Färila camping. Det får gå det här med. Det är lite snopet bara, säger Leif Pettersson.

Han berättar också att de har varit beredda och redan hade husvagnen packad, så nu bor de i den på campingplatsen.

– Men jag glömde maten i kylskåpet och elsladden till vagnen, säger han och skrattar och verkar inte vara speciellt orolig över det som händer.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Gävleborgs län 2018

Mer i ämnet