Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Storviksbadet i Sandvikens kommun blir kvar och ska renoveras. En som engagerat sig i badet är Mariam Andersson Klint, se videon med henne där hon berättar vad det betyder att badet nu blir kvar. Foto: Arvid Jansson

Nytt besked: Storviksbadet blir kvar – ska renoveras

Uppdaterad
Publicerad

Storviksbadet i Storvik blir kvar och ska nu renoveras. Sandvikens kommun har fått en gåva på 20 miljoner kronor av Göranssonska Stiftelserna som har beslutat att stå för ytterligare investeringar.

Det var varit många turer när det gäller Storviksbadet. Det skulle läggas ner då utomhusbadet är i dåligt skick och det skulle bli för dyrt att renovera, menade Sandvikens kommun. Men med gåvan som kommunen nu får kan badet alltså bli kvar.

Under flera veckor har det varit demonstrationer utanför kommunhuset i Sandviken för att rädda kvar badet och en som har engagerat sig är Mariam Andersson Klint.

– Jag är helt överlycklig att badet blir kvar, säger hon.

Beslut klubbas på måndag

Sandvikens kommun ska stå för 5 miljoner kronor till renoveringen. Frågan ska nu upp i kommunfullmäktige på måndag.

– Som det ser ut nu finns en majoritet för att ta beslut om att renovera badet. Jag tror att det kommer att vara en stor uppslutning kring det här, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Öppnar igen sommaren 2022

Badet ska öppna igen nästa sommar, då kommunen har inte möjlighet att öppna badet den här sommaren på grund av bland annat osäkerhet när det gäller restriktioner och personalbrist.

Enligt kommunen innebär det här också en fortsatt satsning på den planerade aktivitetshallen i Storvik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer