Kenneth Nilshem (C) är regionfullmäktiges ordförande och säger att det varit problem med bilden under det digitala fullmäktigemötet. Foto: Region Gävleborg

Nytt digitalt misslyckande – regionfullmäktige inställt

Uppdaterad
Publicerad

Det gick inte den här gången heller. Region Gävleborgs fullmäktigemöte under onsdagen ställdes in innan det ens startat. Tekniken fungerade inte som tänkt och hela mötet har ställts in.

Region Gävleborgs första regionfullmäktige för året slutade i kaos den 29 januari. Både bild och ljud krånglade och efter fem timmar hade inte ens uppropet kommit till stånd. Efter tag fick man till sist hyfsad ordning på mötet, men alla punkter kunde inte slutföras.

Utbildningar förgäves

Trots utbildningar mellan fullmäktigemötena och testkörningar under onsdagmorgon, lyckades regionen inte genomföra dagens möte och mötets ordförande Kenneth Nilshem valde då att ställa in mötet.

Digital demokrati i Gävleborg

– Det är beklagligt att vi inte kan genomföra dagens sammanträde men eftersom vi inte kan uppfylla lagkraven som ställs väljer vi att ställa in. Det främsta problemet är att ledamöterna inte går att se i bild men det beror sannolikt på flera olika orsaker, säger Kenneth Nilshem (C), regionfullmäktiges ordförande i ett pressmeddelande.

Flera viktiga ärenden

Fullmäktige hade flera viktiga ärenden att besluta om. Förslaget till lösning på strulet, som gruppledarna ska ta ställning till under torsdagen, kommer att vara att ha ett fysiskt regionfullmäktige på Estraden i Gävle i stället för ett digitalt, men med ett nedkvittat antal ledamöter. Detta skulle då sker under torsdagen och fredagen nästa vecka.

Hör regionfullmäktiges ordförande Kenneth Nilshem (C) berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Digital demokrati i Gävleborg

Mer i ämnet