Digitalt kaos på första regionfullmäktige – nu utbildas de ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Årets första regionfullmäktige kan summeras med kaos. Problem med tekniken gjorde att de förtroendevald ibland inte såg varandra eller den som talade. Inför nästa möte genomförs ytterligare utbildning i tekniken.

Det tog regionfullmäktige många timmar innan mötet ens hade tagit sig till upprop när årets första sammanträde skulle ske. Det var både ljud och bild som krånglade. Men nu har man planerat in utbildningstillfällen för de förtroendevalda för att gå igenom tekniken ytterligare.

–  Ledamötena bjuds in för att ytterligare prova programmen  för att underlätta genomförandet av nästa sammanträde, säger Kenneth Nilshem (C), ordförande regionfullmäktige.

Digital demokrati i Gävleborg

Minskar närvaron

Utöver extra utbildning kommer regionfullmäktige att testköra det digitala sammanträdet tidigare under mötesdagen för att se till att det fungerar som det ska. Det brukar normalt vara 75 ledamöten men den skaran kommer efter en överenskommelse mellan partierna att krympa till 41 stycken.

– Vi kollar slutligen då att allt fungerar och vi får hoppas att vi har kunnat identifiera dem problem som varit och hittat lösningar på det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Digital demokrati i Gävleborg

Mer i ämnet