Officer använde militärbilen privat – straffas Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Officer använde militärfordon privat – straffas

Publicerad

En anställd officer vid Gävleborgsgruppen har trots att han inte hade tillstånd använt en bil tillhörande försvarsmakten ett flertal gånger för privat bruk. Har har också tidigare varnats för att felaktigt innehaft militär ammunition.

Officeren som har varit föremål för tidigare anmälan vad gäller otillåtet innehav av och felaktigt förvarande av militär ammunition och misstänkt stöld.

Långa bilresor

Vid 23 tillfällena har mannen försvunnit från sitt arbete i vad som räknas som olovlig frånvaro. Detta har fortgått trots att mannens chef påpekat att det inte varit tillåtet. Bland annat har han kört bil mellan Gävle och Skövde och Gävle och Älvdalen utan att ha tillstånd till det.

I chefen för Gävleborgsgruppens anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd att han inte längre har något förtroende för befälet i fråga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer