Robert Strid, räddningsledare i Ljusdal, Morgan Palmquist, Robert Nilsson, och Per Bill landshövding Gävleborg informerar om läget med skogsbränderna i området under en pressträff i Färila Foto: TT

Oförändrat läge med bränderna i Hälsingland

Publicerad

Natten i Hälsingland beskrivs som ganska statisk när det kommer till brandsituationen. Och ett 60-tal räddningsarbetare från Frankrike, som ankom strax efter lunch i går, har redan levererat ute i brandområdena.

– Vi är väldigt nöjda med utfallet av vad de utfört i natt, säger räddningsledare Robert Strid, som arbetar från staben i Färila i Ljusdals kommun. De franska brandmännen bor nu i en tältstad vid staben i Färila.

Brandflyg

I dag är de två italienska planen i Kårböle och vattenbombar, berättar Patrik Jansson, MSB:s talesperson för den särskilda organisationen för bränderna.

-Det brinner för fullt där, men läget är stabilt. De håller begränsningslinjerna, säger han.

De två franska brandplanen åker hem – både plan och besättning behöver bytas ut. Men på fredag kommer två nya vattenbombningsplan och på onsdagskvällen anländer de portugisiska planen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Gävleborgs län 2018

Mer i ämnet