Mohamed Chabchoub, chef Arbetsförmedlingen Södra Hälsingland, är orolig över konsekvenserna av det stora varslet. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Oklart hur länet berörs av Arbetsförmedlingens varsel

Uppdaterad
Publicerad
På tisdagsmorgonen kom beskedet att Arbetsförmedlingen varslar 4500 medarbetare runt om i landet. Hur många i Gävleborgs län som kommer att beröras är oklart.

I dag finns det tio kontor i länet. I Bollnäs, Bergsjö, Edsbyn, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Ockelbo, Sandviken och Söderhamn. Hur dessa påverkas finns det alltså ingen uppgift om i nuläget.

– Nej, det blir ett arbete som tar vid nu, vad det innebär rent konkret, säger Mikael Eriksson, ansvarig chef i Gävle.

– Man blir fundersam, man blir orolig. Vi vet inte vet mer än att 4500 kommer varslas om uppsägning. Det kommer att sätta sina spår och arbetssättet förändras, säger Mohamed Chabchoub, chef Arbetsförmedlingen Södra Hälsingland.

– Och vilka blir konsekvenserna, frågar sig Chabchoub, som säger att det arbetar omkring 400 anställda på Arbetsförmedlingens verksamheter i länet.

Förhandlingar inleds

Förhandlingar med de fackliga parterna, om neddragningen av antal anställda och vilka orter som blir berörda, ska inledas omgående.

Att det skulle komma nedskärningar har varit känt sedan tidigare, men inte hur stort det skulle bli.

– Jag har inte velat spekulera i det, det hade varit oklokt tycker jag, säger Mikael Eriksson.

Fakta

Visa

Arbetsförmedlingen har idag cirka 13 500 anställda och 430 konsulter.

Det finns idag 242 arbetsförmedlingskontor.

Källa: Arbetsförmedligen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer