Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Wimalm, specialistsjuksköterska vid intensiven på sjukhuset i Gävle, är orolig över hur sommarbemanningen ser ut. Foto: Anders Öhlund/SVT

Oro inför sommaren på sjukhuset i Gävle – specialistsjuksköterska Anna: ”Man hoppas att vi ska lösa det”

Publicerad

Vården har varit i ett pressat läge en längre tid – inte minst under pandemin. På intensivvårdsavdelningen i Gävle ser det inte ut att bli någon större förbättring inför sommaren.

– Jag är jätteorolig. Alla pass hos oss på intensiven är ännu inte lösta, säger Anna Wimalm specialistsjuksköterska vid intensiven på sjukhuset i Gävle.

Sommarschemat inte löst

En lista sitter uppe på avdelningen med arbetspass inför sommaren som måste täckas av personal. Enligt Anna Wimalm hoppas sjukhusledningen på att ordinarie personal skall kryssa in sig och ta extrapass – utöver sin ordinarie arbetstid.

Det handlar om 10-20 pass som inte är klara än för sommaren. En siffra som kan komma att stiga om man räknar med sjukbortfall bland personalen.

Hör mer om det oroliga läget på Gävle sjukhus inför sommaren i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.