Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra hur Anna Bergström, ordförande för vårdförbundet, ser på situationen inför sommaren. Foto: Anders Öhlund/SVT

Vårdförbundet uppmaning till anställda i Gävleborg i sommar: ”Stäng av telefonen och svara inte”

Publicerad

Svara inte i telefon om du rings in i sommar. Den uppmaningen går nu vårdförbundet i Gävleborg ut med till sina medlemmar.

Hör mer om hur vårdförbundet ser på situationen inför sommaren i klippet.

Årets sommar kommer att bli den tuffaste på flera år för regionen. Det handlar om 12-timmarspass, massor med övertid och semester som kanske inte kan tas ut.

Extremt behov av återhämtning

Anna Bergström ordförande för vårdförbundet i Gävleborg säger att personalen inte kan neka till att jobba om man blir beordrad in under sommaren. Hon har därför en uppmaning till sina medlemmar:

– Ta din semester, vila upp dig, stäng av telefonen och svara inte om du rings in.

Sommarplaneringen är ännu inte klar. Särskilt handlar det om slutet av juli och början av augusti, säger Anna Bergström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Wimalm, specialistsjuksköterska vid intensiven på sjukhuset i Gävle, är orolig över hur sommarbemanningen ser ut. Foto: Anders Öhlund/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.