Brynäs kanadensare Daniel Paille fick ledas av isen efter den brutala tacklingen – men uppges vara okej. Foto: Bildbyrån

Paille: ”Den värsta smäll jag någonsin fått”

Uppdaterad
Publicerad

Trots 14 år som professionell hockeyspelare med bland annat en Stanley Cup-vinst med Boston 2011 har Brynässpelaren Daniel Paille, 33, aldrig var med om något liknande. Nu berättar han själv.

– Jag har fått en hjärnskakning och smällen som jag fick mot mitt huvud är den farligaste jag blivit utsatt för under hela min karriär, säger han i ett uttalande.

Det var i tisdags som Mannheims Thomas Larkin delade ut en våldsam tackling mot Paille i slutsekunderna av matcherna som Brynäs redan vunnit. Hela hockeyvärlden reagerade med avsky mot händelsen.

”Ett mordförsök”

– Ett mordförsök, sa till exempel Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till SVT Nyheter Gävleborg.

På onsdagskvällen kom beskedet att Larkin stängs av i fyra matcher, tre matcher för själva tacklingen och en extra på grund av två incidenter under samma CHL-säsong. Avstängningen sågs av många som väldigt mild och fick sociala medier att koka över.

Både Daniel Paille och Brynäs klubbdirektör Johan Stark är starkt kritiska till det straff som CHL har utdelat till Larkins.

– Vi anser att konsekvenserna från CHL för de inblandade spelarna och ledaren i Adler Mannheim inte alls speglar allvaret i själva agerandet kopplat till de konsekvenser agerandet fick och hade kunnat få för Brynäs IFs spelare, skriver Johan Stark, i ett pressmeddelande.

Tyska förbundet

Nu avvaktar Brynäs hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera och överväger att bojkotta turneringen.

– Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.