När barnet inte ville sätta sig i bilen utdelade pappan ett knytnävsslag. Barnet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Pappa döms för misshandel av 8-årig son

Publicerad

En pappa i Hälsingland blev arg på sin 8-årige son som inte ville sätta sig i bilen utdelade ett slag mot pojkens huvud. Nu döms pappan till skyddstillsyn för misshandel.

I vintras ville en 8-årig son inte åka med i sin pappas bil, men efter en stund satte han sig i passagerarsätet. Då förlorade pappan besinningen och gav pojken ett slag i pannan.

Pojken fick en bula och berättade samma dag för skolpersonal om händelsen och att det handlade om ett knytnävsslag.

Hudiksvalls tingsrätt dömer pappan för misshandel och påföljden blir skyddstillsyn. Domstolen anser att pappan är i behov av hjälpinsatser för att komma till rätta med sina problem kring våld och problemlösning eftersom han tidigare dömts för våld mot närstående, därför ska han genomgå de program som Kriminalvården anser lämpliga, annars kan straffet omvandlas till fängelse.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.