Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Person fick klippas loss ur gunga i Bomhus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick rycka in och hjälpa en person som fastnat i en gunga på Kuppolsvägen i Bomhus. ”Personen i fråga fick inga skador men gungan har gjort sitt”, rapporterar räddningstjänsten.

Larmet kom runt klockan 18 på måndagen. Personen satt då fast så ordentligt i gungan att räddningstjänsten fick klippa sönder den för att få loss den drabbade.

– Det var en person i tonåren som skulle gunga. Det var en sån här däckgunga med två nivåer, och så åkte rumpan ner genom övre däcket och fastnade, säger Daniel Åström, tjänstgörande inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Inte ensam om upplevelsen

– För att citera SOS Alarm: Inringaren tyckte att det var roligt, men den som satt fast tyckte inte det var så roligt, säger Åström.

Historien slutade iallafall väl:

– Personen fick inga skador utan var väl mest skamsen.

Tonåringen behöver ändå inte skämmas alltför mycket – det är många som fastnar i den här typen av gungor, enligt Daniel Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.