Området där kroppen hittades ligger vid en sjö. Vid halv nio på morgonen kom kriminaltekniker till platsen. Foto: Ella Berger/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Person funnen död under sökandet efter 19-åringen

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i natt i samband med sökandet efter 19-åriga Tova Moberg i Hälsingland. Polisen kan inte bekräfta identiteten på den döda personen, utan inväntar formell identifiering. På fyndplatsen befinner sig nu tekniker som undersöker platsen.

Ett intensivt sökarbete har pågått sedan 19-åriga Tova Moberg i helgen anmäldes försvunnen. Den plats där polisen senast har uppgifter om att hon befann sig är en gård några kilometer söder om Hudiksvall, och man har under natten mot tisdag sökt i området, bland annat i en sjö.

– Polisen har även varit i kontakt med anhöriga och berättat för dem om omständigheterna i det här läget, säger Christer Nordström

Strax före kl 02.30 under natten mot tisdag kunde polisen meddela att en avliden person hade hittats under sökandet. Kroppen hittades i vattnet.

Polis vill inte kommentera vidare

”I nuläget kan anträffandeplatsen samt omständigheterna kring anträffandet ej kommenteras då polisen fortfarande vidtar åtgärder på platsen. Anhöriga är underrättade om anträffandet”, uppger polisen på sin hemsida.

– Vi kan just nu inte lämna ut några mer uppgifter i ärendet, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisens Region Mitt, till SVT Nyheter.

Polisen ville först inte heller berätta exakt när kroppen hittades, mer än att det skedde ”under nattetid”, men har senare berättat att det var runt 23-tiden på kvällen.

Har personen identifierats?

– Det kan jag inte heller gå in på, säger Matilda Isaksson.

LÄS MER: Polisen förtegna om spår i sökandet

Tre anhållna sedan tidigare

Sjön som har genomsökts ligger i närheten av en avspärrad fastighet.

Den unga kvinnan sågs senast under natten mellan lördagen och söndagen. Hon anmäldes försvunnen av sina föräldrar. En stor polisinsats har letat efter 19-åringen. På måndagen deltog ett femtiotal poliser, hundar och helikopter i arbetet.

LÄS MER: ”En liten plats där alla känner alla”

Under natten mot måndagen blev tre män i 20-årsåldern hämtade till förhör. De anhölls senare av åklagare misstänkta för människorov.

– Det vi vet är att en eller flera av männen som har anhållits har någon slags koppling till Tova Moberg och att minst en av männen har kopplingar till gården där sökandet har pågått, säger SVT:s reporter Ella Berger, som befinner sig på platsen.

Hon berättar att det pågick en stor polisinsats igår kväll.

– Polisen är väldigt förtegna. Men igår kom en grupp från sjöpolisen och sedan ska sökandet ha pågått i vattendraget som ligger bakom gården.

Åklagaren: Ingenting har ändrats

Polisen har inte velat säga vilken koppling de anhållna har till den försvunna kvinnan eller varför polisen tror att ett brott kan ligga bakom hennes försvinnande.

På tisdagsförmiddagen sa åklagare Karolina Lindcrantz att brottsrubriceringen förblir människorov och misstankarna mot de anhållna är detsamma – på sannolika skäl misstänkta, den högre misstankegraden.

– Ingenting har ändrats. Jag har fortfarande hand om ärendet, säger hon till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet