Mårten Stål, stationsbefäl i lokalpolisområde Hälsingland, bekräftar under onsdagen att den tidigare försvunna kvinnan i Järvsö är hittad avliden. Foto: FIKK Sweden Polisen

Polisen bekräftar: Försvunna kvinnan i Järvsö hittad

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg vecka sedan sågs en kropp flyta i Ljusnan utanför Järvsö. Efter en veckas undersökning på rättsmedicin är nu identiteten fastställd.

– Vi har fått ett ID och polisen kan med det bekräfta att den vi funnit är den sedan tidigare försvunna kvinnan. Anhöriga är underrättade, säger Mårten Stål, stationsbefäl i lokalpolisområde Hälsingland.

Försvunnen sedan mitten av april

Det var den 10 april som kvinnan, som kommer från Västmanland, senast sågs till. Dagarna därefter anmäldes kvinnan som försvunnen och sedan dess har många engagerat sig i sökandet efter henne. Frivilliga, dykare, hundar, poliser och drönare har sökt i området där både kvinnans bil och hund hittades i närheten av en badplats utanför Järvsö, en dryg vecka efter försvinnandet.

Polisens arbete fortsätter

I dagsläget kan polisen inte fastställa dödsorsaken. En tidigare teori har varit att kvinnan kan ha befunnit sig ute på isen med sin hund, och att de båda olyckligt hamnat i det strömma vattnet.

– Som tidigare misstänker polisen inget brott, såvida inget anmärkningsvärt kommer fram från rättsmedicin, avseende dödsorsaken, säger Mårten Stål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.