Bilden är från en tidigare dykning som polisen gjort i år. Foto: Stefan Larsson/SVT

Polisen gör nya dykningar efter ”Kjelle-Blues” i Trebo hamn i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen påbörjade polisen nya dykningar i Trebo hamn i Sandviken för hitta att den försvunna Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson, även kallad ”Kjelle-Blues”. Enligt polisen har den misstänkte pekat ut platsen där ”Kjelle-Blues” kan finnas.

– Den misstänkte har berättat att Kjell-Ove ska finnas på den platsen, säger Christer Löf, inspektör på grova brott.

Det är första gången som polisen dyker i Trebo hamn i Sandviken efter ”Kjelle-Blues”.

– Främst hoppas vi att kunna hitta Kjell-Ove där och i andra hand någonting annat, som tillhörigheter, kläder väska eller cykel, säger Christer Löf.

”Coldcase”

Efter tretton år återupptog polisen sökningarna efter Sandvikenbon Kjell-Ove Andersson efter att ha fått in nya uppgifter. ”Kjelle-Blues”, som han också kallades, sågs senaste vid liv kvällen på midsommarafton 2008 och har sedan dess varit spårlöst försvunnen.

En man häktades i november i år, men släpptes senare. Han är dock fortfarande misstänkt.

Vad tror ni om chansen att hitta något?

– Det är klart det kan vara svårt i vissa vatten att hitta en kropp ganska färsk. Det är inte jättestora möjligheter, men det är ändå en möjlighet eftersom vi har en plats som kan vara riktig, säger Christer Löf.

Kan det bli aktuellt att dyka på andra platser

Ja, vi har påbörjat dykningar i Gästrike-Hammarby och det är inte avslutat, så vi kommer nog förmodligen att avsluta den platsen, säger Christer Löf. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.