Polisen i Hudiksvall sätter ned foten – studenterna i Hudiksvall får inte dricka en droppe alkohol på flak eller i studenttåget. Bilden är en arkivbild. Foto: Anders Wiklund, arkivbild

Polisen inför nolltolerans mot alkohol för studenterna i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kommer Hudiksvallspolisen ha nolltolerans kring alkohol på studentkarnevalen och under studenttåget.

Idag var det så kallad mösspåtagning i aulan för Bromangymnasiets utgångselever. Förutom att de tränade på studentsången och fotograferades fick de också information av polisen om vad som gäller med alkohol vid den stundande karnevalen och studenttåget.

– Vid karnevalen så kommer vi ha nolltolerans med alkohol på lastbilsflaket, vi kommer att besiktiga flaken så att de inte har någon alkohol med sig. Hittar vi något kommer vi att beslagta det, säger Sandra Svedén vid Hudiksvallspolisen.

Polisen får göra undantag

Det är egentligen inte tillåtet att färdas på lastbilsflak, men undantag kan göras av polisen. Men då är det också viktigt att reglerna följs och det är inte tillåtet att dricka alkohol på allmän plats för de som är under 20 år.

Om en dricker drabbas klassen

För studentkommittén som anordnar karnevalen har det varit viktigt att ha ett bra samarbete med polisen och vädjar till sina klasskompisar att följa bestämmelserna. Om en enda person dricker, drabbas hela klassen eftersom lastbilen plockas ur tåget.

– Det är inte en nödvändighet för att ha roligt och vi vill självklart att karnevalen ska fortsätta att vara en tradition, säger Lydia Frykman vid studentkommittén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer