Försvunnen kvinna i Bollnäs hittad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har sedan 17-tiden på måndagen letat efter en kvinna i 50-årsåldern i Bollnäs, och nu vill man ha in tips från allmänheten.

Kvinnan är hemmahörande i Söderhamns kommun, men bor tillfälligt på ett vandrarhem vid Sävstaås i Bollnäs då hennes bostad renoveras. Hon försvann från det tillfälliga boende på måndagseftermiddagen och har sedan dess inte setts till. 

Enligt polisen känner kvinnan inte till området. 

Under natten har sökarbete pågått, dels med hundpatrull, och då främst på vägar, gator, cykelbanor och stigar. 

– Vi kommer att utöka sökinsatsen när det ljusnar. Men det är viktigt att vi får in tips från allmänheten om någon har sett kvinnan, säger RLC-befäl vid polisen Ivan Åslund

Uppdatering 08:49

Polisen meddelade vid 09-tiden att kvinnan nu är anträffad av en privatperson. Hon var nerkyld men i övrigt välbehållen.

Signalement

Kvinnan är 164 cm lång, har långt mörkt hår och var vid försvinnandet klädd i en svart täckjacka, mörkblå byxor och vita sneakers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.