– Just nu ser vi det här som en isolerad händelse, sedan får utredningen visa mer vad det här är, säger Andreas Löfstrand, polisområdeschef. Foto: SVT

Polisen om morgonens bilbränder i Sätra: ”Det här är ett isolerat fall”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ser bilbränderna i Sätra, Gävle, som ett isolerat fall. Den polisiära närvaron i stadsdelen ska utökas.

Strax innan fyra på morgonen inkom det första larmet om bilbrand i Sätra. Därefter fortsatte det med fyra ställen till i Sätra där det brann. Totalt var det 14 bilar som kom till skada. 

– Just nu ser vi det här som en isolerad händelse men sen får utredningen visa mer vad det här är, säger Andreas Löfstrand, polisområdeschef.

Polisen kommer efter morgonens bränder att öka närvaron i stadsdelen, både synligt och i andra former. Och man kommer att lägga ner ett riktat arbete mot just Sätra för att bukt på bränderna.

– Jag tycker inte att det finns någon anledning till en ökad oro, då vi ser det här som en isolerad händelse, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet