Protester mot Vattenfall och Microsofts transformatorstation

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att ge Vattenfall dispens på en ansökan om att få bygga en transformatorstation åt Microsoft med 220 000 liter olja på Gävle dricksvattentäckt i Valbo fortsätter att väcka känslor.

Under måndagen och tisdagen demonstrerar ett nätverk som kallar sig för ”Aktion för vattnet Valboåsen” utanför Länsstyrelsen som väntas ta beslut om dispensfrågan under veckan. Bland annat har landshövdingen varit ut och pratat med demonstranterna.

– Per Bill och hans pressekreterare kom ut och pratade med oss. Jag blev inte lugnad av det som de sa.  Han sa att det här är komplicerat, och det håller jag med om, det är jättekomplicerat men det finns alternativ, säger Kari Littmarck-Sahlin som är en av dem som demonstrerar utanför Länsstyrelsen i Gävle under två dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Microsofts etablering i Gästrikland

Mer i ämnet