Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I dag startar rättegången mot den man i 20-årsåldern som åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan i Valbo, i Gävle. Kolla in videon där mannens advokat, Conny Engstrand berättar om det som mannen misstänks för. Foto: SVT

Rättegång om våldtäkt på Sofiedalskolan – man misstänks ha våldtagit minderårig

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar rättegången i Gävle tingsrätt mot den man i 20-årsåldern som åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan i Valbo, i Gälve.

Det var i början på april som mannen i 20-årsåldern, greps och anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn, efter att polisen dragit i gång en utredning kring ett grovt brott på skolan. Mannen har sedan dess varit häktad.

Enligt åtalet ska mannen ha haft en sexuell handling med en minderårig och med hänsyn till kräkningens allvar är jämförbart med samlag.

– När det gäller den sexuella handlingen som påstås så förnekar han den i alla delar, säger mannens advokat, Conny Engstrand till SVT Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Man i 20-årsåldern åtalas misstänks för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan i Valbo, i Gävle. Hör kammaråklagaren Carl-Johan Granlund berätta om åtalet. Foto: SVT

Enligt åtalet har åklagaren bland annat muntlig bevisning, foton på brottsplatsen och skärmdump med meddelande från målsägandens telefon.

Mannen åtalas också för olovligt anskaffade av alkohol, då han ska ha bjudit målsägande på sprit. Det brottet erkänner han.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning och han lider inte av en allvarlig psykisk störning.

SVT Gävleborg har under måndagen sökt åklagaren som inte är tillgänglig.

I videon ovan ser du mannens advokat, Conny Engstrand berätta om det som mannen misstänks för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer