Foto: Polisens förundersökning

Rättegången om kidnappningsmordet avslutad

Uppdaterad
Publicerad

När slutpläderingarna i fallet med den kidnappade och mördade Ramin Sherzaj idag avslutades, så begärde samtliga försvarare att deras klienter, sex stycken, skulle försättas på fri fot i väntan på dom. Något som åklagarsidan motsatte sig.

Efter en kort överläggning meddelade rätten att man går på åklagarnas linje. Samtliga åtalade ska invänta domen i häktet. Den kommer att meddelas den 9 juni.

Elisabeth Hermanrud är en av åklagarna som drivit det här målet och hon var nöjd med att de miistänkta blir kvar i häktet, vilket var åklagarsidans önskan.

23-åring bortrövad i Gävle

– Nu får vi invända domen för att se hur tingsrätten bedömt målet som helhet, säger hon till SVT Nyheter Gävleborgs reporter på plats.

SVT Nyheter Gävleborg var på plats och rapporterade direkt från rättegångens sista dag – läs direktrapporteringen från rättsalen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet