Statsministern avgår – hör reaktionerna från Gävleborgs politiker

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att han avgår och låter talmannen försöka lösa regeringssituationen. Det blir alltså inget extraval, i alla fall inte ännu.

Riksdagsledamoten Ulla Andersson (V) kommenterar dagens besked med:

– Tråkigt, vi vill ju ha Stefan Löfven som statsminister men vi vill inte ha marknadshyror. Vi är ju en del av regeringsunderlaget och självklart måste man lyssna på oss. Eftersom att Liberalerna nu klivit av så sträcker vi ut en hand till C. Vi är konstruktiva, lägger käpphästar åt sidan och vill förhandla budget med dem. Vi hoppas även de ska vilja det.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Välkommet besked från M

Och Lars Beckman (M) kommenterar dagens utspel så här:

– Det är ett välkommet besked att statsministern avgår då han saknar riksdagens förtroende. Det naturliga nu är att talmannen efter talmansrundorna prövar Ulf Kristersson som statsminister. Sverige behöver en ny frihetlig borgerlig regering som tar tag i de viktiga framtidsfrågorna om bl a hur fler ska komma i jobb och hur trygghet, lag och ordning ska kunna skapas i Sverige igen.

Centerpartiets Anders W Jonsson har tackat nej till att kommentera det hela idag.

Varken L eller MP har representanter i riksdagen från vårt län, därav har de inte blivit tillfrågade.

Hör hur riksdagsledamöterna för SD och S i länet reagerade på beskedet, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Mer i ämnet