Foto: SVT/Arkiv

Sandvikanställd saknas i flygkraschen

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man anställd inom Sandvik befaras ha omkommit i flygkraschen i Alperna. Det bekräftar Sandviks informationschef Pär Altan.

Den 50-årige mannen är inte svensk medborgare men har länge jobbat för Sandvik-koncernen. Pär Altan vill inte säga vilken nationalitet mannen har men säger att han är från ett europeiskt land. Han jobbade för Sandvik-koncernen i många länder och är välkänd och ska ha befunnits sig på olycksplanet och var på tjänsteresa, enligt Pär Altan. 

– Av hänsyn till familjen kan vi inte gå ut med identiteten i nuläget, säger Pär Altan på Sandvik.

Sveriges Radio Gävleborg har publicerat ett internt brev som gått ut till de anställda, där avsändaren är chefen Petra Einarsson på Sandvik Material Technolgy, och Nicklas Nilsson ansvarig för produktområdet Strip Wire and Heating Technology inom SMT. SMT finns i Sandviken och enligt det interna brevet är mannen anställd inom området Strip Wire and Heating Technology. Men informationschefen Per Altan vill inte bekräfta att detta brev verkligen skickats ut eller att mannen är anställd på SMT.

– Vi talar inte om var mannen jobbade.

Men kan du bekräfta att det publicerade brevet är riktigt och alltså skickats ut till anställda på SMT?

– Nej jag kan inte bekräfta detta, vi går inte ut med vilken enhet mannen jobbade av hänsyn till anhöriga, säger Pär Altan på Sandvik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygkraschen i Frankrike

Mer i ämnet