Sandvikenhus satsar på utrikesfödda i ett nytt rekryteringsprojekt Foto: Sandvikenhus

Sandvikenhus satsar på utrikesfödda

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikenhus har rekryterat 16 utrikesfödda medarbetare som inledningsvis gör två månaders praktik för att sedan erbjudas 5,5 månaders säsongsanställning. Insatsen är ny och i linje med hur Sandvikenhus bidrar till samhällsnytta och att öka mångfalden på företaget.

– Vi anställer varje år ett stort antal säsongsanställda för att genomföra vårt uppdrag. Att satsa på utrikesfödda gynnar alla parter och inte minst oss själva som behöver spegla samhället, säger Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist i ett pressmeddelande.

Stefan Lundqvist är vd för Sandvikenhus. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Rekryterinsprocessen

Medarbetarna har rekryterats genom Integrationsenheten på Sandvikens kommun. De har sedan matchats med handledare på Sandvikenhus och arbetar nu sida vid sida med sina handledare.

– Deltagarna är unika i det att de besitter breda kulturella och språkliga kunskaper och vi lär också känna en viktig målgrupp, säger personalhandläggare Emina Campara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.