Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex tonårspojkar åtalas för inblandning i Sätramordet. Tra av dem åtalas för mord. Foto: Roger Nilsson/SVT grafik

Sex tonåringar åtalas för inblandning i Sätramordet

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonårspojkar åtalas vid Gävle tingsrätt misstänkta för mord på en 24-åring i Sätra förra året. Samtliga tre är häktade.

Samtliga tre tonåringar åtalas i första hand för mord. Åklagaren vill att de i annat fall ska dömas för medhjälp till mord, alternativt medhjälp till vållande till annans död. 

– Det här är ett indiciemål och därför finns det all anledning att alternativyrka, säger åklagaren Therese Stensson Jonsson.

Barnen i mordfallen i Gästrikland

Ytterligare tre tonårspojkar, som inte är frihetsberövade, åtalas. Två åtalas för grovt skyddande av brottsling och en för underlåtenhet att avslöja mord.

Sköts med 14 skott

Det var kvällen till den 5 november förra året som en 24-åring, med kopplingar till  den kriminella världen, sköts till döds i stadsdelen Sätra i Gävle.

Enligt åtalet sköts 24-åringen med minst 14 skott varav två var direkt dödande och ytterligare två varit livshotande.

Mordet misstänks för att vara en hämnd för skjutningen vid Sjömanskyrkan i centrala Gävle en knapp vecka tidigare.

Hör åklagaren i videon ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De tre mordmisstänkta tonåringarna är samtliga kända av polisen sedan tidigare. I videon får du se en övervakningsfilm från en tidigare utredning där 16-åringen är inblandad. Foto: Texturefabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnen i mordfallen i Gästrikland

Mer i ämnet