Man i 20-årsåldern skjuten i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades runt kvart över nio på måndag kväll om en skottlossning i Gävle. En skottskadad person har förts till sjukhus. Polisen har gripit tre misstänkta.

Flera personer hörde av sig och berättade att de hade hört skott i stadsdelen Nordost.

En man i 20-årsåldern hittades sedan utomhus med skottskador på den nedre delen av kroppen, och presstalesman Daniel Wikdahl rapporterar på polisens sajt att mannen togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus. Händelsen rubriceras just nu som grov misshandel.

Skjutning i Gävle

Trafikolycka vid samma tidpunkt

Ungefär samtidigt körde en personbil in i sidan på en annan bil på Staketgatan, ett par hundra meter från Nordost. Ett vittne berättar för SVT att hen sett polis med k-pist på olycksplatsen.

En kontroll av förare och passagerare avslöjade att minst en person i bilen kunde misstänkas för att vara inblandad i skjutningen. Nu på morgonen är totalt tre personer anhållna för delaktighet i skjutningen, säger polisens presstalesperson Linde Wideberg till SVT. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i Gävle

Mer i ämnet